Αυστραλοί ερευνητές ανέπτυξαν διαδραστικό και ανακουφιστικό τρόπο για τον πόνο στο λαιμό, που επιτρέπει στους ασθενείς να ‘’πετούν αεροπλάνο’’ με τη βοήθεια γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.

Η Julia Treleaven, του University of Queensland, δήλωσε ότι η δοκιμή της συσκευής της φυσιοθεραπεύτριας Hilla Bahat, για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση του ελέγχου της κίνησης του λαιμού είναι κάτι νέο και συναρπαστικό.

Η Treleaven, δήλωσε ότι η εκπαίδευση γίνεται με τη μορφή 3 παιχνιδιών που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να βελτιώνουν πτυχές της κίνησης του λαιμού.

Το κεφάλι του ασθενή ελέγχει το πιλοτάρισμα ενός μικρού κόκκινου αεροπλάνου που πρέπει να πετάξει σε κυμαινόμενους στόχους. Είναι διασκεδαστικό, διαδραστικό, λειτουργικό, σε παρακινεί και σε απαλάσσει από τον πόνο.

Άνθρωποι με πόνο στο λαιμό τείνουν να εμφανίζουν μείωση της ομαλότητας, της ακρίβειας και της ταχύτητας της κίνησης, επηρεάζοντας τα επίπεδα πόνου και τη λειτουργικότητα.

Τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας αξιολογούν και αντιμετωπίζουν τον έλεγχο της κίνησης του λαιμού.

Το UQ Whiplash Research Unit καλεί εθελοντές ηλικίας 18 έως 65 ετών που εμφανίζουν πόνο ή αναπηρία στο λαιμό για 2 συνεχείς μήνες, για να δοκιμάσουν τη συσκευή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι εθελοντές μπορούν να πάρουν τη συσκευή στο σπίτι ώστε να δουλέψουν στη βελτίωση της κίνησης του λαιμού ιδιωτικώς και στο δικό τους χρόνο.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα