Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι οι ίνες των δημητριακών είναι πιθανόν προστατευτικές όσον αφορά τη μακροζωία και την υγιή ζωή.

Η έρευνα, το Harvard School of Public Health, σε 367.000 ανθρώπους, ηλικίας 50 έως 71 ετών, ανακάλυψε ότι άνθρωποι που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε ίνες δημητριακών το πρωί, ζούσαν περισσότερο από όσους δεν είχαν τη συγκεκριμένη συνήθεια.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερη ποσότητα ινών δημητριακών είχαν 19% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι όσοι έτρωγαν μεγάλες ποσότητες ινών από δημητριακά είχαν 34% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από διαβήτη και 15% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Άνθρωποι που κατανάλωναν πολλά δημητριακά ολικής άλεσης και διαιτητικές ίνες είχαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από οποιοδήποτε αίτιο.

Η έρευνα κατέληξε ότι οι ίνες δημητριακών οδήγησαν σε υγιεινή διατροφή που προλαμβάνει τον πρόωρο θάνατο. Κάποιος χρειαζόταν να καταναλώνει τουλάχιστον 10,22 γραμμάρια ινών από δημητριακά την ημέρα με βάση διατροφή 1.000 θερμίδων την ημέρα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’BMC Medicine’’.

 

Πηγές:
‘’BMC Medicine’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις