Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής από το οποίο ωφελήθηκαν οι κάτοικοι των δήμων της Αττικής.

Ειδικότερα, οι εξετάσεις για σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, και τους καρκίνους του τραχήλου, του μαστού και του παχέος εντέρου απευθύνονταν σε ανέργους και ανασφάλιστους, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών. Σύμφωνα με τον απολογισμό του προγράμματος, από τις εξετάσεις ωφελήθηκαν 1.019 άτομα, 507 ηλικίας 25-49 ετών και 512 ηλικίας 50-65 ετών. Η προσέλευση των γυναικών ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με των ανδρών. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του συνόλου των ωφεληθέντων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα νοσοκομεία Σωτηρία, Ιπποκράτειο, Τζάνειο, Σισμανόγλειο, Λαϊκό, Κωνσταντοπούλειο, Γ. Γεννηματάς, Αλεξάνδρα, Έλενα, Υγείας Μέλαθρον, Θριάσιο.

Το «Πρόγραμμα Παρεμβάσεων πρόληψης-προαγωγής υγείας σε υφιστάμενα δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» του ΙΚΠΙ κλείνει με την απολογιστική εκδήλωση με τίτλο «Η σημασία της πρόληψης σε περίοδο οικονομικής κρίσης», στην οποία θα γίνουν εισηγήσεις για κρίσιμα θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου, 9:30-13:00 στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα