Δεν αποτελεί ασφαλέστερη επιλογή η αντικατάσταση τσιγάρων με ηλεκτρονικά τσιγάρα, για τους νέους, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Αν και διαφημίζεται ως πιο ασφαλές τσιγάρο και ως βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, το ηλεκτρονικό τσιγάρο και η νικοτίνη που απελευθερώνει θέτει σε συγκεκριμένους κινδύνους τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο και τα όργανα των παιδιών.

Ο Dean E. Schraufnagel, του University of Illinois στο Σικάγο παρέχει λεπτομερή ματιά στη σύνθεση και τις ποικιλίες των ηλεκτρονικών τσιγάρων και σε αυτό που τα καθιστά τόσο ελκυστικά στους νέους.

Περιέγραψε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως πιθανή οδό προς την εξάρτηση, καθώς συχνά είναι το πρώτο προϊόν καπνού που δοκιμάζει ένας νέος, με την εξάρτηση από τη νικοτίνη συχνό προπομπό χρήσης άλλων εθιστικών ουσιών.

Η καθηγήτρια Mary Cataletto, του State University of New York στο Stony Brook, δήλωσε ότι οι παιδίατροι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση των παιδιών και των οικογενειών τους και θεωρούνται σημαντική και αξιόπιστη πηγή πληροφοριών περίθαλψης.

Η μελέτη παρέχει στους ειδικούς λεπτομερείς πληροφορίες για τους κινδύνους του ηλεκτρονικού τσιγάρου και υπογραμμίζει την ευαισθησία των παιδιών στο marketing που περιβάλλει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και στη φαρμακολογική του επίδραση.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Pediatric Allergy, Immunology, and Pulmonology.’’

 

Πηγές:
‘’Pediatric Allergy, Immunology, and Pulmonology.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;