Επιστήμονες ανέπτυξαν συσκευή υπερήχων σε μέγεθος τσέπης, που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ανάγκης για περαιτέρω εξετάσεις σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς.

Η συσκευή είναι βοηθητική για την εξέταση της χολολιθίασης, της υπεζωκοτικής συλλογής, της περικαρδιακής συλλογής, του ασκήτη, της σπληνομεγαλίας, της ανάσχεσης ούρων, των λίθων στο ουροποιητικό σύστημα, της κοιλιακής μάζας, της διαστολής των χοληφόρων οδών και του ανευρύσματος αορτής.

Η συσκευή PUD προσφέρει παρόμοια επίδοση με αυτήν των συμβατικών υπερήχων. Ωστόσο, η ακρίβεια της κλινικής εξέτασης συχνά είναι φτωχή, υποδεικνύοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις.

Η έρευνα αξιολόγησε το αν η προσθήκη της χρήσης PUD στην κλινική εξέταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του ποσοστού ανάγκης επιπλέον εξετάσεων.

Από τους 1.962 ασθενείς που περιλήφθησαν στην έρευνα, 726 νοσηλεύονταν, 510 ήταν εξωτερικοί ασθενείς και 726 επιλέχτηκαν από γιατρούς.

Η συχνότητα ανάγκης για περαιτέρω εξετάσεις μετά το PUD ήταν 37%.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι μετά τη βασική εκπαίδευση, η χρήση του PUD, αποτέλεσε απλό και αποτελεσματικό τρόπο βελτίωσης της ακρίβειας της διάγνωσης και της μείωσης του αριθμού των εξετάσεων που χρειάζεται ένας ασθενής.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο The International Liver Congress 2015, στη Βιέννη.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας