Αν και οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται ότι τα οφέλη από την άσκηση, τον περιορισμό των θερμίδων και την απώλεια βάρους είναι εναλλάξιμα, ενδεχομένως προσφέρουν διαφορετικά και αθροιστικά οφέλη όσον αφορά τη ρύθμιση του διαβήτη τύπου 2, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο Edward Weiss, του Saint Louis University, στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι αν διατηρήσουν υγιές βάρος δεν παίζει ρόλο τι τρώνε.

Άλλοι έχουν την κατάλληλη πρόσληψη τροφών αλλά δεν ασκούνται.

Ο Weiss σημείωσε ότι η έρευνα αναφέρει ότι μπορεί κάποιος να είναι πιο υγιής, αν ασκείται και τρώει τη σωστή ποσότητα τροφών. Αυτό μπορεί να κατακτηθεί καλύτερα υιοθετώντας τις 2 μεθόδους.

Στην έρευνα, έλαβαν μέρος άνθρωποι μέσης ηλικίας, υπέρβαροι, που ακολουθούσαν καθιστική ζωή και χωρίστηκαν σε 3 ομάδες που είχαν σχεδιαστεί να μειώσουν το βάρος τους κατά 6-8% μέσω περιορισμού των θερμίδων, της άσκησης ή συνδυασμού των δυο.
Οι ερευνητές κατέγραψαν τα επίπεδα ευαισθησίας στην ινσουλίνη των συμμετεχόντων και ανακάλυψαν ότι και η άσκηση και ο περιορισμός των θερμίδων είχαν θετική επίδραση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Η ομάδα που έκανε και τα δυο είχε διπλάσια βελτίωση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη σε σχέση με κάποια από τις ομάδες μονής προσέγγισης.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι και η άσκηση και ο περιορισμός των θερμίδων έχουν αθροιστικά οφέλη στη ρύθμιση της γλυκόζης στον οργανισμό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Diabetes Care.’’

 

Πηγές:
‘’Diabetes Care.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna
Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ