Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου στον προστάτη, σε άντρες με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Nagi Kumar του Moffitt Cancer Center στις ΗΠΑ, αξιολόγησαν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των ενεργών συστατικών στο πράσινο τσάι στην πρόληψη της εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη σε άντρες με προκαρκινικές αλλοιώσεις.

Οι ερευνητές χορήγησαν κάψουλες πράσινου τσαγιού χωρίς καφεΐνη- Polyphenon E- που περιείχαν μείγμα ουσιών του πράσινου τσαγιού οι οποίες ονομάζονται κατεχίνες, δυο φορές την ημέρα.

Έρευνες σε εργαστήρια έχουν δείξει ότι οι κατεχίνες καταστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων όπως και την επίθεση, ενώ διεγείρουν το θάνατο των καρκινικών κυττάρων.

Οι ερευνητές συνέκριναν την επίδραση της Polyphenon E σε 49 άντρες με αυτήν σε 48 άντρες που έλαβαν δισκία placebo, για διάστημα ενός έτους.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που έλαβαν την κάψουλα πράσινου τσαγιού εμφάνισαν σημαντική μείωση στα επίπεδα PSΑ.
Οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι εμποδίζουν επίσης και μειώνουν την ανάπτυξη του όγκου, σε πειράματα με ποντικούς.

Ποσοστό 20% του πράσινου τσαγιού καταναλώνεται σε ασιατικές χώρες στις οποίες τα ποσοστά καρκίνου του προστάτη είναι από τα χαμηλότερα παγκοσμίως, σημείωσαν οι ερευνητές

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Cancer Prevention Research.’’

 

Πηγές:
‘’Cancer Prevention Research.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα