Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι ο περιορισμός των θερμίδων μπορεί να είναι ωφέλιμος για τους μυς που γερνούν.

Ο περιορισμός των θερμίδων έχει μελετηθεί από καιρό ως τρόπος επέκτασης της ζωής των ζώων. Έχει συνδεθεί με την ικανότητα μείωσης των κινδύνων καρδιαγγειακών και άλλων νόσων και της βελτίωσης της υγείας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων παρείχε όφελος σε ζώα μέσης ηλικίας, αλλά όχι σε νεαρά.
Ερευνητές του Chang Gung University, στην Ταιβάν, ανακάλυψαν ότι ο περιορισμός θερμίδων θα μπορούσε επίσης να είναι ωφέλιμος στους μύες βελτιώνοντας το μυϊκό μεταβολισμό και τη μάζα, στη μέση ηλικία.

Εκτιμάται ότι ο περιορισμός των θερμίδων έχει προστατευτική επίδραση στα μυϊκά κύτταρα και θα μπορούσε να βοηθά τα κύτταρα να χρησιμοποιούν καλύτερα τα αντιοξειδωτικά, να αποφεύγουν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες και να λειτουργούν καλά.

Ενώ έρευνες που παρατήρησαν την επίδραση του δια βίου περιορισμού θερμίδων είχαν μεικτά αποτελέσματα σε ζώα διαφόρων ηλικιών, πρόσφατες έρευνες υπέδειξαν ότι η ηλικία θα μπορούσε να παίζει ρόλο στο πώς ο περιορισμός θερμίδων επηρεάζει τα ζώα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism.’’

 

Πηγές:
‘’American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα