Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ειδών καρκίνου.

Ερευνητές του Mayo Clinic, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, και του University of Minnesota, στη Μινεάπολη, πραγματοποίησαν επισκόπηση και μεταανάλυση 36 ερευνών παρατήρησης για τις δυνατότητες πρόληψης νόσων από την κατανάλωση ξηρών καρπών και κατέληξαν στην ανάλυσή τους ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών συνδέεται αντίστροφα με κίνδυνο για καρκίνο στο παχύ έντερο, στο ενδομήτριο και στο πάγκρεας, αλλά όχι με άλλα είδη καρκίνου ή διαβήτη τύπου 2. Γενικά, η πρόσληψη ξηρών καρπών συνδέθηκε με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου.

Ο ερευνητής Lang Wu, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη είναι η πρώτη επισκόπηση και μεταανάλυση που υπολογίζει τη σχέση μεταξύ της πρόσληψης ξηρών καρπών και του κινδύνου για καρκίνο.

Σε ευθυγράμμιση με γνωστά οφέλη των ξηρών καρπών στις καρδιοπάθειες, η έρευνα μπορεί ενδεχομένως να εννοεί ότι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να κάνουν καλύτερες γευστικές επιλογές για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπάθειας μπορούν να αποφασίσουν να καταναλώνουν ξηρούς καρπούς έχοντας σκεφτεί το περιεχόμενο σε θερμίδες και λιπαρά, διαφόρων ειδών ξηρών καρπών, πρόσθεσαν οι ερευνητές.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Nutrition Reviews.’’

 

Πηγές:
‘’Nutrition Reviews.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση