Υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που περιέχουν βιταμίνη C μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές εξέτασαν την πρόσληψη 100.000 Δανών σε φρούτα και λαχανικά, καθώς και το DNA τους.

Η Camilla Kobylecki, του Herlev and Gentofte Hospital, στη Δανία, δήλωσε ότι μπορούμε να δούμε ότι όσοι έχουν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών εμφανίζουν 15% χαμηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από καρδιαγγειακή νόσο και 20% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Η βιταμίνη C βοηθά στο χτίσιμο συνεκτικού ιστού που στηρίζει και συνδέει διάφορα είδη ιστών και οργάνων στον οργανισμό.
Είναι επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τα κύτταρα και τα βιολογικά μόρια από τη βλάβη που προκαλεί πολλές νόσους όπως καρδιαγγειακή.

Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει βιταμίνη C, που σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνουμε τη βιταμίνη από τη διατροφή μας, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’American Journal of Clinical Nutrition.’’

Ο Boerge Nordestgaard, του University of Copenhagen, δήλωσε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι φυσικός τρόπος αύξησης των επιπέδων βιταμίνης C στο αίμα. Μπορούμε να τη λάβουμε από συμπληρώματα βιταμίνης C αλλά είναι καλή ιδέα να την προσλαμβάνουμε από υγιεινή διατροφή.

 

Πηγές:
‘’American Journal of Clinical Nutrition.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας