Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές από το Purdue University στις ΗΠΑ οι οποίοι λένε ότι η έκτη γεύση, που αποκαλούν oleogustus, θα πρέπει να προστεθεί στις βασικές γεύσεις του γλυκού, του αλμυρού, του πικρού, του ξινού και του ουμάμι.

Όπως έγραψαν πρόσφατα στο περιοδικό «Chemical Senses» έκαναν έρευνα με μικρό αριθμό συμμετεχόντων για να δουν πόσοι μπορούν να αναγνωρίσουν την «ξεχωριστή γεύση του λίπους» και είδαν ότι το 64% μπορούσε εύκολα να την ξεχωρίσει.

Τέτοιου είδους έρευνες μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να καταλάβουν καλύτερα τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε συγκεκριμένες τροφές και ίσως να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της λαχτάρας γι’ αυτές.

«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη ότι το λίπος αποτελεί ξεχωριστή γεύση» δήλωσε στο ABC News ο Robin Dando, επίκουρος καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων στο Cornell University. «Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχει ολόκληρος έξτρα μηχανισμός της γεύσης τον οποίο έως σήμερα δεν γνωρίζαμε».

Πηγές:
ABC News

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
ΚEΘΕΑ Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’