Υπέρβαροι έφηβοι που τρώνε για πρωινό υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες μπορούν να εμποδίσουν την αύξηση του βάρους τους, αναφέρει νέα έρευνα.
Η ερευνήτρια Heather Leidy, του University of Missouri, δήλωσε ότι κλειδί για την κατανάλωση 35 γρ. πρωτεΐνης είναι ο συνδυασμός υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών, όπως γάλα, αυγά, γιαούρτι και άπαχο κρέας.
Η ερευνήτρια έδωσε σε 2 ομάδες υπέρβαρων εφήβων, που ανέφεραν ότι παρέλειπαν το πρωινό 5-7 φορές την εβδομάδα, είτε πρωινό πρωτεΐνης είτε πρωινό υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης.
Τρίτη ομάδα εφήβων συνέχισε να παραλείπει το πρωινό για 12 εβδομάδες.
Η ερευνήτρια δήλωσε ότι η ομάδα των εφήβων που κατανάλωνε υψηλή ποιότητα πρωτεΐνης στο πρωινό μείωσε την ημερήσια πρόσληψη τροφής κατά 400 θερμίδες και έχασε λιπώδη μάζα, ενώ οι ομάδες που κατανάνωσαν κανονική πρωτεΐνη ή παρέλειπαν το πρωινό αύξησαν το λίπος τους.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι όταν οι έφηβοι έτρωγαν πρωινό υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης κατανάλωναν οικειοθελώς λιγότερη τροφή το υπόλοιπο της ημέρας και είχαν πιο σταθερά επίπεδα γλυκόζης σε σχέση με τις άλλες ομάδες.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Obesity.’’
Πηγές:
‘’Obesity.’’
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυξημένος κίνδυνος κατάποσης ξένων σωμάτων από παιδιά την περίοδο των Χριστουγέννων
GLP-1 αγωνιστές: Πιθανή προστασία των οστών σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 [Μελέτη]
Αναστάτωση για τη Μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χαλκιδικής