Οι γιατροί παίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθούν ανθρώπους να χάνουν βάρος, αναφέρει νέα έρευνα.

Η απώλεια βάρους ήταν διπλάσια κατά μέσον όρο στους παχύσαρκους ασθενείς που θεωρούσαν ότι είχαν τους πιο βοηθητικούς γιατρούς σε σύγκριση με όσους θεωρούσαν ότι ο γιατρός τους ήταν λιγότερο βοηθητικός, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η έρευνα περιέλαβε 347 παχύσαρκους ανθρώπους που έλαβαν μέρος σε κλινική δοκιμή για την απώλεια βάρους. Στο τέλος της δοκιμής, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που περιλάμβαναν ερωτήσεις για τις σχέσεις τους με τον γιατρό τους.

Ασθενείς που έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σχετικά με τη βοήθεια κατά τη δοκιμή έχασαν 5,5 κιλά κατά μέσον όρο έναντι μόνο 2,5 στους ασθενείς που βαθμολόγησαν χαμηλά τη βοήθεια από τον γιατρό τους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Patient Education and Counseling.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη προγραμμάτων απώλειας βάρους που θα δίνουν σημαντικό ρόλο στους γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας, σύμφωνα με ερευνητές του Johns Hopkins University.

Η Dr. Wendy Bennett, δήλωσε ότι η δοκιμή στηρίζει άλλες ενδείξεις ότι οι γιατροί είναι πολύ σημαντικοί για τους ασθενείς στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Η ενσωμάτωσή τους σε μελλοντικά προγράμματα απώλειας βάρους θα μπορούσε να οδηγήσει τους ασθενείς σε πιο πετυχημένο αδυνάτισμα, δήλωσε η ερευνήτρια.

Πηγές:
Johns Hopkins University.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024