Ακόμα και σύντομη άσκηση μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά, αναφέρουν ερευνητές.

Οι ερευνητές μελέτησαν 28 υγιή παιδιά φυσιολογικού βάρους και ανακάλυψαν ότι το τρίλεπτο, μέτριας έντασης, περπάτημα κάθε μισή ώρα κατά τη διάρκεια 3 ωρών καθισιού, οδήγησε σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης σε σύγκριση με άλλη μέρα κατά την οποία τα παιδιά κάθονταν για 3 συνεχόμενες ώρες.

Την ημέρα που τα παιδιά έκαναν σύντομο περίπατο δεν έφαγαν περισσότερο στο γεύμα σε σύγκριση με την ημέρα που παρέμειναν καθισμένα για 3 ώρες, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ''Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism''.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι σύντομης διάρκειας φυσική δραστηριότητα θα μπορούσε να προστατεύσει έναντι του διαβήτη τύπου 2, της καρδιοπάθειας και του καρκίνου.

Ο ερευνητής Dr. Jack Yanovski, του U.S. National Institute of Child Health and Human Development, δήλωσε ότι γνωρίζουμε πως μέτρια σωματική δραστηριότητα για 30 λεπτά ή περισσότερο ωφελεί την υγεία των παιδιών.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι ακόμα και μικρής διάρκειας σωματική δραστηριότητα μπορεί ενδεχομένως να έχει σημαντική επίδραση στη μακροπρόθεσμη υγεία των παιδιών.

 

Πηγές:
''Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism''.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα