Νέα έρευνα, του University of Glasgow, αναφέρει ότι ασθενείς με συνδυασμό κατάθλιψης και υψηλής ή χαμηλής αρτηριακής πίεσης έχουν υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 35. 537 ασθενείς με υπάρχουσα καρδιοπάθεια, διαβήτη ή εγκεφαλικό επεισόδιο οι οποίοι αξιολογήθηκαν για την ύπαρξη κατάθλιψης.

Κατά τη διάρκεια των 4 ετών που παρακολουθήθηκαν οι ασθενείς, 3.939 είχαν τουλάχιστον ένα σημαντικό δυσάρεστο συμβάν.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος περαιτέρω εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας ή θανάτου λόγω καρδιακής νόσου στα 4 χρόνια, ήταν 83% υψηλότερος σε ασθενείς με κατάθλιψη και υψηλή αρτηριακή πίεση και 36% υψηλότερος σε ασθενείς με κατάθλιψη και χαμηλή αρτηριακή πίεση σε σχέση με αυτούς που είχαν φυσιολογική αρτηριακή πίεση και δεν εμφάνιζαν συμπτώματα κατάθλιψης.

Ο ερευνητής Bhautesh Jani, πρόσθεσε ότι τα ευρήματα υπέδειξαν ότι η εστίαση στην παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και της παροχής αγωγής σε ασθενείς με συμπτώματα κατάθλιψης θα μπορούσε να βελτιώσει την εικόνα υγείας μειώνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών προσβολών, καρδιακής ανεπάρκειας ή θανάτου από καρδιοπάθεια.
Πρόσθεσε ότι εντόπισε επίσης ότι ασθενείς με υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση θα μπορούσαν να ωφεληθούν από εξέταση και αγωγή κατά της κατάθλιψης.

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας