Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πολύ παχύσαρκα παιδιά μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη.

Η ερευνήτρια Asheley Cockrell, του University Of North Carolina Health Care, δήλωσε ότι τα ευρήματα έδειξαν σχέση μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων παχυσαρκίας και αρνητικών καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μελλοντική νόσο.

Η Cockrell δήλωσε ότι η κατανόηση του αυξημένου κινδύνου στα παιδιά και στους εφήβους με πιο σοβαρή παχυσαρκία είναι σημαντική.

Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία παχύσαρκων παιδιών ηλικίας 3 έως 19 ετών, αξιολογώντας την ύπαρξη καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου, όπως αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, καθώς και σακχάρου.

Η έρευνα έδειξε ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η βαρύτητα της παχυσαρκίας τόσο υψηλότερος ήταν ο κίνδυνος για χαμηλό επίπεδο χοληστερόλης HDL, υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και αιμοσφαιρίνης-δείκτες για καρδιακή νόσο και διαβήτη.

Η ερευνήτρια Eliana Perrin, δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εστιάζουν σε στρατηγικές πρόληψης και παρέμβασης για να βοηθήσουν στη μείωση της παχυσαρκίας νωρίς, ιδιαίτερα στα παιδιά που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ''Journal New England Journal of Medicine.''

 

Πηγές:
''Journal New England Journal of Medicine.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση