Η έκθεση σε τοξικά χημικά που περιέχονται στην τροφή, στο νερό και στον αέρα, συνδέεται με εκατομμύρια θανάτους και στοιχίζει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, σύμφωνα με έκθεση διεθνούς οργανισμού επαγγελματιών στον ιατρικό τομέα.

Μεταξύ των φτωχών αποτελεσμάτων στην υγεία, που συνδέονται με τα φυτοφάρμακα, τους ρύπους, τα πλαστικά και άλλα χημικά, είναι οι αποβολές, η αύξηση των περιστατικών καρκίνου και προβλήματα συγκέντρωσης και υπερκινητικότητας, αναφέρει η έκθεση του International Federation of Gynecology and Obstetrics (FIGO).

Η έκθεση σε τοξικά χημικά του περιβάλλοντος κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό είναι απειλή για την αναπαραγωγική υγεία, αναφέρει η έκθεση.

Η μελέτη συντάχθηκε από ομάδα γιατρών και επιστημόνων από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά. Δημοσιεύτηκε στο International Journal of Gynecology and Obstetrics

Οι χημικές βιομηχανίες αναμένεται να αναπτυχθούν ταχύτερα στις αναπτυσσόμενές χώρες τα επόμενα 5 χρόνια.
Η έκθεση αναφέρει αρκετά παραδείγματα της έκτασης του προβλήματος: 7 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το κόστος περίθαλψης και άλλες δαπάνες από την έκθεση σε χημικά που βλάπτουν το ενδοκρινικό σύστημα στην Ευρώπη υπολογίζεται σε τουλάχιστον 157 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Το κόστος παιδικών νόσων που συνδέονται με τις περιβαλλοντικές τοξίνες και τους ρύπους στον αέρα, στην τροφή, στο νερό και στο χώμα, όπως και σε σπίτια και γειτονιές των ΗΠΑ υπολογίστηκε σε 76,6 δισ. δολάρια το 2008.

 

Πηγές:
International Journal of Gynecology and Obstetrics.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα