Και όμως. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προτιμούν να ευχηθούν να γίνει καλύτερος ο κόσμος, από το να υπάρχει υγεία για όλους...

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Iatronet, σχετικά με την ευχή που θα έδινε ο καθένας για τον νέο χρόνο.

Στο ερώτημα, “τι θα ευχόσασταν για τον νέο χρόνο;”, σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες (49%) απάντησαν “υγεία για όλους”.

Το 15% των συμμετεχόντων ευχήθηκαν ειρήνη στον κόσμο και το 13% να γίνει καλύτερος ο κόσμος.

Από 4% παίρνουν οι απαντήσεις “ευημερία και αισιοδοξία” και “να αλλάξει η Ευρώπη” και 3% η ευχή να υπάρχει “περισσότερη κατανόηση”.

Το 4% απάντησαν “κάτι άλλο”...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει την υγεία ως την κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο την απουσία ασθένειας ή αναπηρίας”.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και θεωρείται ότι αποτελεί καθήκον της κοινωνίας η προσφορά καλών υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους πολίτες.

Πρόκειται για συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και στο άρθρο 21 του Συντάγματος αναφέρεται ότι “το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων”...

Τι θα ευχόσασταν για τον νέο χρόνο;


Υγεία για όλους 49%
Ειρήνη στον κόσμο 15%
Ευημερία και αισιοδοξία 4%
Να αλλάξει η Ευρώπη 4%
Να γίνει καλύτερος ο κόσμος 13%
Περισσότερη αγάπη 9%
Περισσότερη κατανόηση 3%
Κάτι άλλο 4%

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική υγεία
Εγκρίθηκαν οι πρώτοι κανόνες της ΕΕ ενάντια στη βία κατά των γυναικών
Συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το περιβάλλον