Η Novartis ανέφερε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η εταιρία προχώρησε σε επενδύσεις σε νέα φάρμακα προκειμένου να αντισταθμίσει μια απότομη πτώση στις πωλήσεις του δημοφιλούς φαρμάκου Gleevec για τον καρκίνο, του οποίου κυκλοφόρησε μια φθηνότερη έκδοση το Φεβρουάριο.Η εταιρία με έδρα την Ελβετία τόνισε ότι τα καθαρά της κέρδη ήταν στο τρίμηνο δύο δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μεγάλη πτώση από τα 13 δισ. που είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο, όταν τα κέρδη τονώθηκαν από μια πώληση επιχειρήσεων σε GlaxoSmithKline και Eli Lilly and Co για 12,8 δισ. δολάρια.Τα έσοδα έπεσαν 3% σε 11,6 δισ. από 11,9 δισ. δολάρια πέρυσι, έναντι μιας μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 11,89 δισ.

Εξαιρώντας απομειώσεις ή κέρδη της μίας φοράς, τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν 13% σε 2,8 δισ. Η φαρμακευτική εταιρία επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για το 2016,
επαναλαμβάνοντας ότι αναμένει έσοδα και λειτουργικά κέρδη αντίστοιχα με το 2015.Η Novartis βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε νέα φάρμακα προκειμένου να αντισταθμίσει τα μειούμενα έσοδα από το Gleevec, τα οποία έπεσαν 22% σε 834 εκατ. δολάρια. Όπως ανακοίνωσε, έχει αυξήσει τη  δαπάνη σε μάρκετινγκ και πωλήσεις κατά 1,1% σε 23,6%, προκειμένου να πρωθήσει τα νέα προϊόντα.

Πηγές:
euro2daygr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις