Σε αντίθεση με όσα μας δείχνει το Χόλιγουντ, οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να φθάσουν σε οργασμό μονάχα μέσω της διείσδυσης. Μια νέα μελέτη αναφέρει πως το πρόβλημα είναι ανατομικό.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ικανότητα μιας γυναίκας να φθάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ εξαρτάται από την ανάπτυξή της ενώ ήταν ακόμα έμβρυο.

Κατά την εγκυμοσύνη, η κλειτορίδα αρχίζει να απομακρύνεται από τον κόλπο, και στις γυναίκες που έχει απομακρυνθεί αρκετά, ο οργασμός μπορεί να είναι από δύσκολος, μέχρι και αδύνατος, καθώς το πέος δεν μπορεί να προκαλέσει αρκετή τριβή για να την ερεθίσει ικανοποιητικά. Ο“μαγικός αριθμός” φαίνεται να είναι τα 2,5 εκατοστά.

Υπολογίζεται πως το 70% με 90% των γυναικών δεν μπορούν να φθάσουν σε οργασμό μόνο από τη διείσδυση. Από τις γυναίκες που έχουν δηλώσει ότι μπορούν, το 90% είπε πως μπορεί μόνο όταν βρίσκεται από πάνω. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή όταν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω, είναι πολύ πιο εύκολο να ερεθιστεί η κλειτορίδα της ακουμπώντας την κοιλιά ή την λεκάνη του συντρόφου της.

Βέβαια, αυτά τα ευρήματα μπορεί να θεωρηθούν ελαφρώς προβληματικά, μόνο και μόνο επειδή – όπως πρέπει να καταλάβουμε – ο οργασμός δεν είναι ο σκοπός του σεξ και δεν υποδηλώνει μια επιτυχημένη σεξουαλική ζωή.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα