Οι ηλικιωμένοι έχουν αρχίσει να γράφονται στο Facebook για τον ίδιο λόγο όπως και τα άτομα νεαρής ηλικίας: για να δικτυωθούν κοινωνικά. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει μια νέα έρευνα. Παλαιότερες μελέτες είχαν προτείνει ότι το Facebook ενισχύει την δημιουργία νέων κοινωνικών επαφών και πλέον αυτό φαίνεται να ισχύει και για τους ηλικιωμένους.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά και συμμετείχαν 352 άτομα ηλικίας από 60 μέχρι 86 ετών. Ρωτήθηκαν γιατί αποφάσισαν να εγγραφούν στο Facebook, και ο κύριος λόγος ήταν για να μπορέσουν να μείνουν συνδεδεμένοι με τους συγγενείς τους και με παλιούς φίλους. Έπειτα, γιατί ήθελαν να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που είχαν κοινά ενδιαφέροντα και ιδέες. Ένα ακόμα μεγάλο κίνητρο ήταν η απλή περιέργεια.

Τέλος, φαίνεται πως μερικοί ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο για να “παρακολουθούν” τι κάνουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Σύμφωνα με τη μελέτη, περισσότερο από το ένα τρίτο των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνοδος κορυφής G7: Προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες
Επικίνδυνη σχέση CoViD με λιπώδη νόσο του ήπατος μεταβολικής αιτιολογίας [ελληνική μελέτη]
Γερμανία: Σύσταση για εξαίρεση από την τιμωρία που αφορά πρόωρη διακοπή εγκυμοσύνης