Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη» διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία τη 2η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη « Με Οδηγό το Διαβήτη 2016».
Στόχος και όραμα της εκστρατείας αυτής αλλά και των ποικίλων δράσεων που πραγματοποιούνται από την οργάνωση 6 χρόνια τώρα, ήταν και είναι η αφύπνιση, η οικιοποίηση, η γνώση σε όλους του συμπολίτες μας αναφορικά με τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη και η αναγκαιότητα της πρόληψης.

Η Εκστρατεία τελέσθηκε Υπό την Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας, Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ) και των Δήμων των αντίστοιχων νησιών.

Από το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 έως και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, οι διοργανωτές και το ιατρικό προσωπικό ταξίδεψαν και επισκέφθηκαν 6 νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και συγκεκριμένα την Κέα, την Κύθνο, τη Σέριφο, τη Σίφνο, την Κίμωλο και τη Μήλο.
Σε συνεργασία με τους Δήμους των νησιών, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, συνδρόμου διαβητικού ποδιού και αρτηριακής πίεσης.

Σε δείγμα 627 συμπολιτών μας που εξετάσθηκαν, βρέθηκαν 12 αδιάγνωστα περιστατικά.
Επίσης σε κεντρικά σημεία των αντίστοιχων Δήμων, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Τέλος, παρουσιάστηκε το πρώτο Escape Game με θεματική το Διαβήτη, ένα παιχνίδι γρίφων όπου με έναν μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του Σακχαρώδους Διαβήτη κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην πρόληψη της νόσου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά