Tο sexting είναι η ανταλλαγή σεξουαλικών μηνυμάτων ή γυµνών φωτογραφιών µέσω διαδικτύου ή µέσω κινητών τηλεφώνων. Τα µηνύµατα αυτά µπορεί να σταλούν σε ένα µόνο άτοµο ή σε πλήθος ατόµων, ενώ οι διαδικτυακοί τόποι όπου µπορεί να λάβουν χώρα τέτοια φαινόµενα είναι τα κοινωνικά δίκτυα όπου κάποιος µπορεί να ανεβάσει ή να µοιραστεί τέτοιο περιεχόµενο (π.χ. Facebook, Instagram, Skype κ.α.) και µέσω κινητών τηλεφώνων (MMS, Viber κ.α.).

Η συμπεριφορά αυτή έχει περάσει πλέον στα παιδιά σαν μια συνηθισμένη ενέργεια χωρίς πολλές φορές να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες τις υπέρμετρης έκθεσης. Επίσης πολλές φορές παιδιά διανέμουν γυμνές φωτογραφίες μέσω διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων χωρίς να γνωρίζουν τη σοβαρότητα των πράξεώς τους. Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά πέφτουν θύματα εκβιασμών από ανήλικους ή και από ενήλικους λόγω των αναρτήσεων τους.

Η Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου θέλοντας να ενημερώσει τα παιδιά και τους γονείς για το φαινόμενο του sexting και τις συνέπειες του έχει δημιουργήσει ένα φυλλάδιο στην διεύθυνση: http://www.help-line.gr/wp-content/uploads/2015/01/sexting-brochure.pdf 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας