Νέα έρευνα για τον καφέ, αναφέρει ότι η μέτρια κατανάλωση του ροφήματος μπορεί ενδεχομένως να έχει περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους.

Ερευνητές του Ulster University, στη Βρετανία, επισκόπησαν 1.277 έρευνες από το 1970 έως σήμερα σχετικά με την επίδραση του καφέ στην ανθρώπινη υγεία.

Ανακάλυψαν ότι η γενική επιστημονική γνώμη είναι πως η τακτική μέτρια κατανάλωση καφέ (3-4 φλιτζάνια την ημέρα) βασικά έχει ουδέτερη επίδραση στην υγεία ή μπορεί να είναι ελαφρώς ωφέλιμη.

Η επισκόπηση χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί λίστα των πιθανών ωφελειών στην υγεία καθώς και των κινδύνων της κατανάλωσης καφέ στη συνολική θνησιμότητα, την καρδιαγγειακή νόσο, τον καρκίνο, τη μεταβολική υγεία, νευρολογικές διαταραχές, γαστρεντερικές παθήσεις και διάφορα άλλα αποτελέσματα στην υγεία.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα πιθανά οφέλη της μέτριας κατανάλωσης καφέ υπερτερούν των κινδύνων σε ενήλικες, για την πλειοψηφία των κυριότερων αποτελεσμάτων στην υγεία που μελετήθηκαν.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety.

Πηγές:
Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ