Πριν δύο μόλις μέρες, η Άννα Κορακάκη ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στα 10 μέτρα στην σκοποβολή. Χθες, η 20χρονη Ολυμπιονίκης κατάφερε να μας κάνει και πάλι περήφανους, αυτή τη φορά κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστόλι!
Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς του Ρίο!

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Η Άννα προηγήθηκε στους τρεις πρώτους γύρους με 6-0 αλλά στη συνέχεια η Γερμανίδα Μόνικα Καρς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6.

Στο τελευταίο σετ κρίθηκαν όλα: η Καρς έχασε δύο από τις τρεις βολές της, ενώ η Άννα έχασε την τέταρτη βολή, μετά από τρεις εύστοχες προσπάθειες. Η πέμπτη βολή ήταν κι αυτή εύστοχη και από εκείνη τη στιγμή το χρυσό μετάλλιο έγινε δικό της! Το τελικό σκορ ήταν 8-6 υπέρ της Ελληνίδας, που κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες να μας κάνει περήφανους. Τις θέσεις στο βάθρο συμπλήρωσε, εκτός από την Καρς, η Ελβετίδα Χέιντι Γκέρμπερ.

Η Άννα είναι η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα σκοποβόλος που κατακτά μετάλλια, σε ένα άθλημα που η χώρα μας δεν έχει παράδοση, με την τελευταία της νίκη να έχει πραγματοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας σχεδόν 100 χρόνια πριν (το 1920). Επίσης, έγινε ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιακονίκης με 2 μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα.

Μπράβο Άννα, συνέχισε να μας κάνεις υπερήφανους!

Πηγές:
mama365.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις