Την πρώτη θέση στους κρίκους κατέλαβε ο Ελληνας πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας χαρίζοντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση!

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.

Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80).

Για τη μεγάλη επιτυχία ο Έλληνας «βασιλιάς των κρίκων» δήλωσε στο κρατικό κανάλι: «Nαι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα. Σε κάθε δήλωση θα το λέω, πάμε Ελλάδα. Το αξίζουμε. Θέλουμε ν’ ακούμε τον Ζορμπά, το συρτάκι στο στάδιο. Θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα μου (σ.σ. έφυγε από τη ζωή πέρυσι), στον προπονητή μου και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάποιo μυστικό, είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Θέλει δουλειά και λίγη τύχη. Ευτυχώς δεν είχα κάποιο τραυματισμό μετά το Ευρωπαϊκό και τα κατάφερα».

Το σερί του Λευτέρη Πετρούνια κρατάει από το 2015, όταν κατέλαβε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης με 15.800 βαθμούς (επίδοση που του έδωσε το «εισιτήριο» για το Ρίο), το 2016 ήταν και πάλι πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα με 15.875 βαθμούς και τον περασμένο Μάιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατέκτησε το χρυσό με 15.866 βαθμούς!

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο