Νέα έρευνα του Virginia Tech University υποδεικνύει ότι η αντικατάσταση ενός αναψυκτικού την ημέρα με νερό έχει τεράστιο όφελος στη γενική υγεία.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients, έδειξε ότι η αντικατάσταση ενός σακχαρούχου ροφήματος την ημέρα, περιλαμβανομένων των αναψυκτικών διαίτης, με νερό, μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων και τον κίνδυνο παχυσαρκίας και άλλων παθήσεων.

Οι επιπλέον θερμίδες ροφημάτων με ζάχαρη, όπως αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά, ορισμένοι χυμοί και καφές με ζάχαρη, ενισχύουν τον κίνδυνο αύξησης του βάρους, διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακής νόσου.

Ερευνητές ανέλυσαν ιατρικές πληροφορίες 19.718 ενηλίκων μεταξύ 2007 και 2012, και ανακάλυψαν ότι η αλλαγή στις συνήθειες κατανάλωσης υγρών έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η επίδραση της αντικατάστασης ενός σακχαρούχου ροφήματος 237 ml με 237ml νερό είναι αρκετή για να οδηγηθούμε στην αλλαγή προς καλύτερη υγεία.

Η Kiyah Duffey, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε πως σε Αμερικανούς ενήλικες που καταναλώνουν ένα σακχαρούχο ρόφημα την ημέρα, η αντικατάστασή του με νερό μείωσε το ποσοστό θερμίδων που προέρχεται από ροφήματα από 17% σε 11%.

Ακόμα και όσοι κατανάλωσαν περισσότερα σακχαρούχα ροφήματα την ημέρα θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την αντικατάσταση με νερό μειώνοντας την ποσότητα θερμίδων που προέρχονται από ροφήματα σε λιγότερο από 25% της καθημερινής θερμιδικής τους πρόσληψης.

 

Πηγές:
Nutrients.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο