Οι παντρεμένοι και τα ζευγάρια που μένουν μαζί καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ από τους singles, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι από τη στιγμή που κάποιος βρίσκεται σε μια σοβαρή σχέση, η συχνότητα με την οποία καταναλώνει αλκοόλ μειώνεται—ενώ παράλληλα αρχίζει να ανεβαίνει ξανά από τη στιγμή που η σχέση αυτή τελειώνει.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε ζεύγη διδύμων, περισσότερα από 2.400, και φάνηκε ότι οι παντρεμένοι συμμετέχοντες έπιναν λιγότερο αλκοόλ, λιγότερο συχνά από τα ελεύθερα αδέρφια τους. Ο λόγος που οι ερευνητές εστίασαν την προσοχή τους σε δίδυμα αδέρφια ώστε να μην επηρεαστούν τα αποτελέσματα από γενετική προδιάθεση και διαφορές στην οικογενειακή ζωή καθώς μεγάλωναν. Πιστεύεται ότι αυτή η ελάττωση της κατανάλωσης αλκοόλ οφείλεται στο γεγονός ότι οι σύντροφοι προσέχουν ο ένας τον άλλο.

Επιπλέον, μέσα από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι οι συμμετέχοντες που έμεναν μαζί με τους συντρόφους τους αλλά δεν ήταν παντρεμένοι έπιναν περισσότερο από τους παντρεμένους, αλλά εξακολουθούσαν να πίνουν λιγότερο από τους singles, τους διαζευγμένους και τους χήρους.

 

Πηγές:
Journal Of Family Psychology

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού