Συμπληρώματα λιπαρών οξέων που περιέχονται στα ιχθυέλαια και τα θαλασσινά μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσουν τις ικανότητες ανάγνωσης των παιδιών, αναφέρει νέα έρευνα.

Ιδιαίτερα, παιδιά με προβλήματα διάσπασης προσοχής μπορεί ενδεχομένως να βοηθηθούν στο διάβασμά τους με την πρόσθεση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων, έδειξε η έρευνα.

Ο Mats Johnson, του University of Gothenburg, δήλωσε ότι η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να ωφεληθούν από διατροφικό συμπλήρωμα με ειδική φόρμουλα.

Ο Johnson, πρόσθεσε ότι ακόμα και μετά από 3 μόλις μήνες, οι ερευνητές είδαν βελτίωση στις ικανότητες ανάγνωσης των παιδιών με την προσθήκη λιπαρών οξέων σε σύγκριση με παιδιά που έλαβαν placebo. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στην ικανότητα ανάγνωσης λέξης που δεν είχε νόημα, καθώς και στην ικανότητα γρήγορης ανάγνωσης σειράς γραμμάτων.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό The Journal of Child Psychology and Psychiatry και έδειξαν ότι αυτά τα παιδιά, με ελαφρά προβλήματα προσοχής, είχαν ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση σε αρκετά τεστ, όπως πιο γρήγορο διάβασμα τρεις μήνες μετά τη λήψη συμπληρωμάτων λιπαρών οξέων.

Ο Johnson δήλωσε ότι η μοντέρνα διατροφή περιέχει σχετικά λίγα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κάτι που εκτιμάται ότι έχει αρνητική επίδραση στα παιδιά όσον αφορά τη μάθηση και την προσοχή.

Πηγές:
The Journal of Child Psychology and Psychiatry.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]