Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η εμμηνόπαυση πριν την ηλικία των 40 ετών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνοι καταγμάτων στις γυναίκες. Η έρευνα αναφέρει ότι ακόμα και αν κάποια λαμβάνει συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D η πάθηση δεν μπορεί να αναστραφεί.

Η έρευνα αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του ασβεστίου, της βιταμίνης D και /ή των ορμονών στην εξουδετέρωση του υψηλότερου κινδύνου καταγμάτων σε γυναίκες που εμφάνιζαν πρόωρη εμμηνόπαυση.

Με βάση αξιολόγηση 22.000 γυναικών, γυναίκες κάτω των 40 ετών ήδη είχαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων σε σχέση με γυναίκες που μπήκαν στην εμμηνόπαυση μεταξύ 40 και 49 ετών ή μετά τα 50 έτη, άσχετα από την αγωγή.

Η JoAnn Pinkerton, του North American Menopause Society, δήλωσε ότι η έρευνα υπογραμμίζει την ανάγκη να λαμβάνουν οι ειδικοί υπόψη την ηλικία μιας γυναίκας στην έναρξη της εμμηνόπαυσης όταν αξιολογούν ασθενείς για κίνδυνο κατάγματος.

H Pinkerton δήλωσε ότι γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση θα πρέπει να συζητούν αν είναι υποψήφιες για ορμονοθεραπεία με τους γιατρούς τους, την κατάλληλη ποσότητα ασβεστίου, βιταμίνης D και ορμονών.

Πηγές:
Menopause.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή
Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ