Άνθρωποι με υπεριδρωσία φάνηκε πως έχουν υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά άγχους και κατάθλιψης, αναφέρει νέα έρευνα.

Περίπου 21% και 27% των ανθρώπων με υπεριδρωσία διαγνώστηκαν με άγχος ή κατάθλιψη, αντίστοιχα.

Σε άλλους ασθενείς, τα ποσοστά ήταν 7.5% και 10%.

Τα ευρήματα δεν αποδεικνύουν ότι η υπεριδρωσία προκάλεσε αυτά τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπερβολική εφίδρωση μπορεί ενδεχομένως να είναι μέρος αγχώδους διαταραχής.

Η Dr. Dee Glaser, του Saint Louis University School of Medicine, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν πρόκειται για αιτιατή σχέση.

Τα ευρήματα δεν υπονοούν απαραίτητα ότι ο καλύτερος έλεγχος υπεριδρωσίας θα μειώσει την κατάθλιψη και το άγχος των ανθρώπων, σύμφωνα με την Glaser, η οποία δεν έλαβε μέρος στην έρευνα. Ωστόσο, δήλωσε, οι δερματολόγοι θα πρέπει να γνωρίζουν τη μεγαλύτερη εμφάνιση άγχους και κατάθλιψης σε αυτούς τους ασθενείς.

Αν χρειαστεί μπορούν να τους παραπέμψουν σε επαγγελματίες  ψυχικής υγείας

Ο Dr. Youwen Zhou, θέλησε να έχει πιο σαφή ιδέα αν η κατάθλιψη και η αγχώδης διαταραχή είναι ιδιαίτερα συχνές σε ανθρώπους με υπεριδρωσία.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 2.000 ασθενείς σε 2 δερματολογικές κλινικές στην Κίνα και στον Καναδά να απαντήσουν σε ερωτήσεις που μπορούσαν να διαγνώσουν την κατάθλιψη και τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.

Φάνηκε ότι και οι δυο παθήσεις ήταν πιο συχνές σε ασθενείς με υπεριδρωσία και ο κίνδυνος ήταν υψηλότερος όταν τα προβλήματα εφίδρωσης ήταν πιο σοβαρά.

Ο Zhou, του University of British Columbia, στο Βανκούβερ, δήλωσε ότι η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η υπεριδρωσία συνδέεται στενά με την κατάθλιψη και το άγχος. Πρόσθεσε ότι τα ευρήματα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι αιτία είναι η υπεριδρωσία.

Ο Zhou δήλωσε ότι ενδεχομένως μπορεί να είναι πιο πιθανό, άλλοι παράγοντες να συμβάλλουν στην υπεριδρωσία, την κατάθλιψη και το άγχος.

Επι του παρόντος, οι παραπάνω ερευνητές συμβουλεύουν ασθενείς με υπεριδρωσία να μιλήσουν με τον γιατρό τους σχετικά με τυχόν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of the American Academy of Dermatology.

 

Πηγές:
Journal of the American Academy of Dermatology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης