Νέα έρευνα του Institute for Scientific Information on Coffee, ανακάλυψε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν 3 έως 5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, νόσου του Πάρκινσον και Alzheimer εως 27%. Στην έρευνα περιλήφθησαν 1.409 άνθρωποι που εξετάστηκαν μετά από 21 χρόνια. Η ηλικία τους ήταν μεταξύ 65 και 71 ετών. 

Ο καθηγητής Rodrigo A. Cunha, του University of Coimbra στην Πορτογαλία, δήλωσε ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της νοητικής εξασθένησης που θα μπορούσε να επηρεάζει το αποτέλεσμα στη υγεία και στο κόστος περίθαλψης

Ο συνδυασμός καφεΐνης, ανιτοξειδωτικών και πολυφαινολών που υπάρχουν στον καφέ είναι ο πιθανός παράγοντας που συμβάλλει στην ανακάλυψη.

Η έρευνα αναφέρει ότι ο ρόλος της καφεΐνης στη μείωση της νοητικής εξασθένησης ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στους ηλικιωμένους άντρες.

Επίσης, ότι η κατανάλωση μέχρι 400 ml καφέ την ημέρα (ή περίπου 5 φλιτζάνια) δεν αυξάνει τις άμεσες ανησυχίες για την υγεία.

 

Πηγές:
European Union Geriatric Medicine Society's 2016 Congress.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας