O Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές του αποτελεί το θέμα σημαντικής διημερίδας, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 28-29 Μαρτίου 2017.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ. Ομιλητές είναι επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας, οι οποίοι πρόκειται να μιλήσουν για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας και να αναλύσουν τις προοπτικές του για τους ομογενείς και για τους Καναδούς.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πρόκειται να βραβευτεί ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του στην Ελλάδα της κρίσης.

Την εκδήλωση έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν επίλεκτα μέλη της Ελληνοκαναδικής κοινότητας, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εταιρειών τουρισμού και υγείας καθώς και εκπρόσωποι των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ τόνισε τα εξής:

«O Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από το Ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Ξεκινούμε σειρά δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρντς παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;