Αν είστε καπνιστής, είναι πιθανό τα παιδιά σας να εκτίθενται σε επιβλαβή επίπεδα νικοτίνης στα χέρια, ερχόμενα σε επαφή με αντικείμενα ή επιφάνειες που έχουν μολυνθεί με κατάλοιπα καπνού, προειδοποιούν ερευνητές.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα χέρια των παιδιών έχουν υψηλά επίπεδά νικοτίνης, ακόμα και όταν οι γονείς δεν καπνίζουν κοντά τους και ρίχνει φως στους κινδύνους του καπνίσματος από τρίτο χέρι.

Η Melinda Mahabee-Gittens, του Cincinnati Children`s Hospital, δήλωσε ότι οι γονείς ενδεχομένως σκέφτονται ότι το να μην καπνίζουν γύρω από τα παιδιά τους αρκεί. Δεν είναι όμως έτσι. Τα ευρήματα τονίζουν ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος προστασίας των παιδιών από την έκθεση στον καπνό είναι η διακοπή του καπνίσματος και η απαγόρευσή του στο σπίτι.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ ερευνητές εξέτασαν 25 παιδιά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η παρουσία σημαντικής ποσότητας νικοτίνης στα χέρια των παιδιών συνδεόταν με ισοδύναμα σημαντικά επίπεδα κοτινίνης στο σάλιο.

Σύμφωνα με το US Centers for Disease Control, η έκθεση σε αυτές τις βλαβερές ουσίες προκαλεί προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις στα αυτιά, πιο συχνές και σοβαρές κρίσεις άσθματος και άλλα προβλήματα σε νεογνά και παιδιά.

 

Πηγές:
BMJ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna