Νέα έρευνα σε 3.500 συμμετέχοντες δείχνει ότι άνθρωποι που ακούν ήχους στην άρθρωση του γόνατος ή γύρω από αυτή μπορεί να έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα.

Η έρευνα αφορά ανθρώπους που είχαν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο. Σε όσους την εμφάνισαν εντός ενός έτους, περισσότερο από το 75% είχε σημάδια οστεοαρθρίτιδας στις ακτινογραφίες αλλά όχι συχνό πόνο στο γόνατο, στην έναρξη της έρευνας.

Τα ευρήματα μπορεί να είναι βοηθητικά στον εντοπισμό ανθρώπων που έχουν κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο, πιθανόν συμβάλλοντας στη διάγνωση και την παρέμβαση.

Η Dr. Grace Lo, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι με σημάδια οστεοαρθρίτιδας στις ακτινογραφίες δεν παραπονιούνται απαραίτητα για πόνο και δεν υπάρχουν γνωστές στρατηγικές πρόληψης της εμφάνισης πόνου σε αυτή την ομάδα.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν θορυβώδη γόνατα έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πόνου εντός του επόμενου έτους, σε σύγκριση με ανθρώπους χωρίς θορυβώδη γόνατα.

Μελλοντικές έρευνες που θα στοχεύουν ανθρώπους με σημάδια οστεοαρθρίτιδας στις ακτινογραφίες και που δεν παραπονιούνται για πόνο αλλά αναφέρουν θορυβώδη γόνατα, είναι υποσχόμενες για εντοπισμό των παρεμβάσεων που μπορούν να εμποδίσουν τον πόνο στο γόνατο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο