Κυρίαρχη απειλή στα χρόνια της κρίσης, χαρακτηρίζουν οι Έλληνες την έλλειψη της ψυχικής ηρεμίας.

Αυτό προκύπτει από έρευνα μεταξύ των αναγνωστών του Iatronet.

Περισσότεροι από τους μισούς εκτιμούν πως η ηρεμία είναι αυτό που τούς έχει λείψει στην κρίση, ποσοστό που ξεπερνά ακόμη και παραμέτρους, όπως η χαρά της εργασίας και της κατανάλωσης.

Στο ερώτημα “Τι είναι αυτό που σάς λείπει περισσότερο στα χρόνια της κρίσης”, το 54% των συμμετεχόντων απαντούν “η ψυχική ηρεμία”, το 12% “η χαρά να ταξιδεύω”, το 9% “η χαρά της εργασίας”, το 7% “η υγειονομική κάλυψη” και “η ικανοποίηση από τον εαυτό μου” και το 6% “η χαρά να καταναλώνω”.

Το εύρημα επιβεβαιώνει εκτιμήσεις και μετρήσεις ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι επισημαίνουν πως η οικονομική κρίση πλήττει την ψυχική υγεία όχι μόνο των ψυχικά ασθενών, αλλά και των υγιών ανθρώπων.

Άνθρωποι που έχασαν ξαφνικά τις δουλειές τους αντιμετωπίζουν έντονο στρες και αναπτύσσουν ψυχολογικά προβλήματα, ενώ οι ηλικιωμένοι μπορεί ακόμη και να επιλέξουν την απόπειρα της αυτοκτονίας για να αποφύγουν τα προβλήματά τους.

Οι Έλληνες βιώνουν έντονο στρες ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, ενώ λόγω των ξαφνικών αλλαγών στο τρόπο της ζωής τους αντιμετωπίζουν αδυναμία ικανοποιητικής κάλυψης των ψυχολογικών αναγκών και αισθάνονται ανασφάλεια.

Τι είναι αυτό που σάς λείπει περισσότερο στα χρόνια της κρίσης;
 

Η ψυχική ηρεμία  54%

Οι έξοδοι 3%

Η υγειονομική κάλυψη 7%

Η χαρά να καταναλώνω  6%

Η δυνατότητα να ταξιδεύω  12%

Η χαρά της εργασίας  9%

Η ικανοποίηση από τον εαυτό μου  7%

Κάτι άλλο  3%.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου