Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που άπτονται του καρκίνου των νεφρών, η παγκόσμια κοινότητα που απαρτίζεται από πάσχοντες με τη συγκεκριμένη ασθένεια, τους φροντιστές και συνοδά μέλη, τις οικογένειες αυτών, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας, επέλεξαν την 22η Ιουνίου-για πρώτη φορά-την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των νεφρών. 

Η συγκεκριμένη πάθηση δεν γνωρίζει σύνορα και αποτελεί μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φύση και τα αίτια αυτής, εμπεριέχουν ακόμη και σήμερα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου, υπολογίζεται να αυξηθεί έως το 2020 κατά 22%, με άμεσο αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο βάρος για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Η αντιμετώπιση αυτής, διαφοροποιείται στα διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ λόγω της φύσης της και των αδιευκρίνιστων αιτιών της, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να περνά σε 2η μοίρα.

Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρέως κοινού για αυτήν την σπάνια πάθηση, οι εξειδικευμένοι ιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, αποφάσισαν να συνεργαστούν σε ένα δυναμικό, παγκόσμιο ξεκίνημα. Μια κοινή προσπάθεια που θα δώσει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που θα κάνουν την πραγματική διαφορά για τους ασθενείς με καρκίνο των νεφρών.

Σε αυτό το παγκόσμιο κάλεσμα, η VHLFA ALLIANCE GREECE, ανταποκρίθηκε θετικά. Σε συνεργασία με το Διεθνή Συνασπισμό για τον Καρκίνο του νεφρού, (International Kidney Cancer Coalition, IKCC), αλλά και με άλλες διεθνείς οργανώσεις, συμμετέχει ενεργά για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για τον καρκίνο των νεφρών, στις 22 Ιουνίου.

Πρέσβειρα της εκστρατείας, είναι η παγκοσμίου φήμης ανθρωπιστής κα Juliet Ibrahim, η οποία δίνει ελπίδα στους ασθενείς με καρκίνο των νεφρών σε ολόκληρη την Αφρική.

Καλεί όλους να συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου των νεφρών, με έναν (ή και με όλους) από τους παρακάτω τρόπους:

  • Quiz για τον Καρκίνο του νεφρού (https://greek.worldkidneycancerday.org/do-the-quiz/). Είναι ένα διαδραστικό κουίζ με στόχο τη διερεύνηση του επίπεδου γνώσεων των συμπολιτών μας για θέματα που άπτονται του καρκίνου  των νεφρών, αλλά και την ενημέρωση αυτών, μέσω των επτά ερωταπαντήσεων. Με κάθε ολοκλήρωση του Quiz, θα δωρίζονται 5 δολάρια στο IKCC.
  • Μοιραστείτε το Q & A Quiz με την οικογένεια και τους φίλους σας στα κοινωνικά σας δίκτυα (social media) στο Facebook & Twitter (@IKCCorg). Μην ξεχνάτε ότι κάθε φορά που ολοκληρώνετε το Quiz, αυξάνεται το ποσό χρηματοδότησης της έρευνας για τη συγκεκριμένη πάθηση.
  • «Ακολουθήστε» (follow) το IKCC στο Twitter και το Facebook. Κάντε χρήση του hashtag #kidneycancer σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας, ώστε να συμμετάσχετε στην παγκόσμια διαδικτυακή συνομιλία.
  • Συμμετοχή στο Thunderclap (http://bit.ly/IKCC_TC.). Είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να προκαλούν ένα τιτίβισμα ή ένα status στα κοινωνικά μέσα. Στη συνέχεια, στον Παγκόσμιο Καρκίνο του Νεφρού Q & A Day προκαλεί ο καθένας να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα, τις δραστηριότητές του, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο, ένα παγκόσμιο flash mob στα social media. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία