Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο των νοσοκομειακών ασθενών και θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάρρωσή τους, ανέφεραν ερευνητές.

Επισκόπηση 20 ερευνών, για την εξέταση για κατάθλιψη στα νοσοκομεία, έδειξε ότι το 33% των ασθενών είχε συμπτώματα κατάθλιψης.

Ασθενείς με κατάθλιψη είναι λιγότερο πιθανό να λαμβάνουν τα φάρμακά τους και να είναι συνεπείς με όλα τα συνιστώμενα ραντεβού μετά το εξιτήριο , πιθανόν οδηγώντας σε μακρύτερη νοσηλεία και αυξημένο κίνδυνο επανεισαγωγής, σύμφωνα με ερευνητή.

Ο Dr. Waguih William IsHak, του Cedars-Sinai Medical Center, δήλωσε ότι τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της εξέτασης για κατάθλιψη, των ασθενών που νοσηλεύονται.

Ο IsHak δήλωσε ότι στην εισαγωγή οι ασθενείς εξετάζονται για όλα τα είδη ιατρικών θεμάτων, όπως ανωμαλίες στην αρτηριακή πίεση, στη χοληστερόλη και στο σάκχαρο. Πρόσθεσε, ότι η εξέταση για κατάθλιψη αποτελεί ευκαιρία που πρέπει να αρπαχθεί, για έναρξη και διατήρηση της αγωγής.

Η κατάθλιψη είναι σοβαρός παράγοντας όσον αφορά την ανάρρωση των ασθενών, δήλωσε ο ερευνητής. Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να περιμένουν βελτιωμένα αποτελέσματα ξεκινώντας πρόγραμμα αξιολόγησης κατάθλιψης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Hospital Medicine.

Πηγές:
Journal of Hospital Medicine.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους