Το εργαστήριο "Χαλβάς Δραπετσώνας Κοσμίδη Γαβρίλη" σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ''απέστειλε σε πελάτη του στην Αυστραλία μια ποσότητα 48 κιλών του προϊόντος "Εξαιρετικό παρασκεύασμα ταχινιού χωρίς ζάχαρη  και χωρίς ζάχαρα με διαιτητικές ίνες 450 γρ" με αριθμό παρτίδας LOT No 10014480 και ημερομηνία λήξης 30.12.2018. Πριν φορτωθεί στο πλοίο έγιναν με δική μας πρωτοβουλία και χωρίς να υπάρχει από τον Νόμο τέτοια υποχρέωση, μικροβιολογικοί έλεγχοι σε έγκυρο εργαστήριο εφαρμοσμένης βιομηχανικής έρευνας και ανάλυσης που απέδειξαν ότι το προϊόν ήταν ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση και απουσίαζαν παθογόνοι μικροοργανισμοί. Μαζί με το εν λόγω προϊόν υπήρχαν χαλβάδες και ταχίνια τα οποία κυκλοφορούν σήμερα ελεύθερα στην Αυστραλιανή αγορά διότι ελέχθηκαν και βρέθηκαν απολύτως ασφαλή.

Πριν από λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε ότι το παραπάνω προϊόν εμφάνισε πρόβλημα κατά τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από το τελωνείο της Αυστραλίας, ανιχνεύοντας σαλμονέλα. Η πρώτη και άμεση ενέργεια μας ήταν να εξακριβώσουμε εάν υπήρχε στην αποθήκη μας προϊόν της ίδιας παρτίδας, προκειμένου να το δεσμεύσουμε χωρίς όμως να ανευρεθεί, καθότι η παραγωγή του ήταν μικρής ποσότητας και αρκετό καιρό πριν (Οκτώβριος 2016). Επιπλέον, τα παραπάνω αφορούν την Αυστραλία και κανένα πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί σε προϊόν που κυκλοφόρησε ή κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Το εργαστήριο βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ανακαλώντας την συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος, παρέχοντας ταυτόχρονα στους αρμόδιους ό,τι σχετικά στοιχεία μας ζητήθηκαν. Όμως, σήμερα, νιώθοντας την ανάγκη να απευθυνθούμε προς το κοινό, τους καταναλωτές που μας υποστηρίζουν επιλέγοντας τα προϊόντα μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε:

1.     Διαπιστώσαμε ένα σοβαρό σφάλμα στην διαδικασία που ακολούθησαν οι Αρχές της Αυστραλίας, οι οποίες δεν προέβλεψαν δεύτερο (νέο) δείγμα από το προϊόν μας, στερώντας μας το σχετικό δικαίωμα που προβλέπεται σε κάθε περίπτωση από την Ελληνική νομοθεσία. Η επανεξέταση ήταν απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι το εξαχθέν προϊόν μας παρουσίασε πρόβλημα, γεγονός για το οποίο διατηρούμε αμφιβολίες.

2.     Η εταιρεία μας τηρεί όλες τις νόμιμες προδιαγραφές για την παραγωγή των προϊόντων, πραγματοποιώντας εκατοντάδες αναλύσεις για τις πρώτες ύλες και τα τελικά προϊόντα χωρίς ποτέ να έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα. Σε ελέγχους που έχουμε δε δεχτεί από αρμόδιες αρχές τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύεται ότι λειτουργούμε σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, παράγοντας ασφαλή προϊόντα. Επιπλέον, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι είναι προτεραιότητα η ασφάλεια των προϊόντων και των πελατών μας και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι σαν ιδιώτες, σαν εταιρείες και σαν κράτος, προσλάμβαμε προ τεσσάρων ετών, εξειδικευμένο προσωπικό (γεωπόνο τεχνολόγο τροφίμων) για την διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Για τους παραπάνω λόγους και καθώς δεν υπάρχει έστω η ελάχιστη ποσότητα του ενός τεμαχίου για να προβούμε σε αντίκρουση των ισχυρισμών των Αυστραλιανών αρχών, ζητάμε από τους καταναλωτές να ελέγξουν αν διαθέτουν το συγκεκριμένο προϊόν. Στην περίπτωση που το διαθέτουν, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το εργαστήριο στα τηλέφωνα 2104616448 & 21046164 78 και email: info@halvas- drapetsonas.gr για να το αντικαταστήσουμε.

Ευχαριστούμε για την αγάπη, την εκτίμηση και την υποστήριξη που μας εκδηλώνετε καθημερινά επιλέγοντας τα προϊόντα μας αυτά τα 95 χρόνια. Χαιρόμαστε μαζί σας που ένα παραδοσιακό εργαστήριο παράγει με αγάπη και μεράκι ένα παραδοσιακό προϊόν, δίνοντας δουλειές στον τόπο μας. Δεσμευόμαστε ξανά σήμερα προς εσάς ότι προτεραιότητα μας ήταν και θα παραμείνει η παραγωγή ασφαλών τροφίμων για τους καταναλωτές.'' καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο