Η πολύ έντονη άσκηση για περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε εντερικά προβλήματα, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Η επίπονη άσκηση μπορεί να βλάψει τα κύτταρα στο έντερο προκαλώντας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πεπτικά προβλήματα σύμφωνα με ομάδα ερευνητών.

Επιπλοκές υγείας μπορούν τότε να προκύψουν καθώς τοξικές ουσίες διαφεύγουν από το τραυματισμένο γαστρεντερικό τοίχωμα, στο κυκλοφορικό.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Alimentary Pharmacology & Therapeutics, έδειξε ότι αυτές οι επιδράσεις μπορεί ενδεχομένως να επιδεινωθούν με το τρέξιμο ή την άσκηση στη ζέστη.

Δυο ή περισσότερες ώρες άσκησης στο 60% του μέγιστου επιπέδου έντασης ενός ανθρώπου ήταν το όριο στο οποίο φάνηκαν εντερικά προβλήματα, άσχετα από το επίπεδο ο φόρμας.

Ο Dr Ricardo Costa, δήλωσε ότι η επισκόπηση επιβεβαίωσε ότι η υπερβολική άσκηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εντερική ακεραιότητα και λειτουργία.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτός και η ομάδα του εντόπισαν αρκετούς επιβαρυντικούς παράγοντες οι οποίοι μπορούν να ελεγχθούν και αρκετές στρατηγικές πρόληψης και ελέγχου που μπορούν να μειώσουν τη βλάβη και τα προβλήματα λειτουργίας.

Πηγές:
Alimentary Pharmacology & Therapeutics,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή
Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ