Νέα έρευνα αναφέρει ότι το μεταλλικό νερό μπορεί να αποτελέσει καλή πηγή ασβεστίου και εναλλακτική επιλογή στα γαλακτοκομικά.

Η Theresa Greupner, του  Leibniz University, δήλωσε ότι σε ένα κόσμο υπέρβαρων και παχύσαρκων είναι σημαντικό να μειώσουμε την πρόσληψη ενέργειας και να προάγουμε εναλλακτικές λύσεις που θα ικανοποιούν τη ζήτηση σε ασβέστιο εκτός από τα γαλακτοκομικά που περιέχουν υψηλές θερμίδες.

Η ερευνητική ομάδα που χρηματοδοτήθηκε από την Association of German Mineral Water Bottlers, εξέτασε πόσο καλά απορροφά ο οργανισμός το ασβέστιο σε 5 προϊόντα. Το καθένα περιείχε 300 mg ασβεστίου: Τρία είδη μεταλλικού νερού πλούσιου σε ασβέστιο, γάλα και συμπλήρωμα ασβεστίου.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 21 άνθρωποι.

Δεν σημειώθηκε διαφορά στο πώς απορροφάτο το ασβέστιο από 5 διαφορετικές πηγές, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Journal of the American College of Nutrition.

Άλλα μέταλλα στο νερό δεν επηρέαζαν την απορρόφηση του ασβεστίου.

Η Greupner δήλωσε ότι τα περισσότερα μεταλλικά νερά γράφουν την περιεκτικότητα σε μέταλλά στην ετικέτα της συσκευασίας και όσο υψηλότερη είναι η ποσότητα ασβεστίου τόσο καλύτερο είναι το νερό ως πηγή του συγκεκριμένου μετάλλου.

Πηγές:
Journal of the American College of Nutrition.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά