Νέα έρευνα του American Academy of Pediatrics προειδοποιεί ότι προβλήματα στα δόντια, το στόμα ή τα ούλα ενός παιδιού θα μπορούσαν να είναι σημάδι παραμέλησης ή κακοποίησης.

Έρευνα του American Academy of Pediatrics και American Academy of Pediatric Dentistry έδειξε ότι τραυματισμοί και λοιμώξεις στο στόμα ή γύρω από αυτό συχνά φαίνονται στα παιδιά που παραμελούνται ή κακοποιούνται.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics, εντόπισε συμπτώματα πιθανής κακοποίησης ή παραμέλησης, όπως μώλωπες στα χείλη, στα δόντια,  στη γλώσσα ή σε μαλακό ιστό λόγω βεβιασμένης σίτισης, καψίματα ή φουσκάλες από υγρά ή κατάγματα στα δόντια ή στα οστά του προσώπου προερχόμενα από κακοποίηση.

Στους τραυματισμούς περιλαμβάνονται ερεθισμοί δέρματος, μώλωπες ή σημάδια στις γωνίες του στόματος ή σημάδια από δαγκωνιές.

Χαλασμένα δόντια που δεν έχουν αντιμετωπιστεί και περιοδοντική νόσος είναι επίσης σημάδια παραμέλησης και μπορούν να παρεμβληθούν με την ικανότητα ενός παιδιού να φάει, να επικοινωνήσει και να αναπτυχθεί.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι είναι σημαντικό για τους παράγοντες της περίθαλψης να μπορούν να αναγνωρίσουν συμπτώματα παιδικής κακοποίησης ή παραμέλησης και να εκπαιδευτούν σχετικά με το τι να κάνουν αν υποπτευθούν ότι υπάρχει κακοποίηση από τους γονείς.

Πηγές:
Pediatrics.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]