Σύμφωνα με νέα έρευνα, η έκθεση σε πολύ μεγάλη ζέστη κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού.

Η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αποτέλεσμα της κύησης, όπως αλλαγές στη διάρκειά της, βάρος στον τοκετό, θνησιγένεια και στρες του νεογνού στις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Journal of Environmental Research and Public Health.

Η Sabrina McCormick, του George Washington University, δήλωσε ότι οι έγκυες είναι σημαντική ομάδα των οποίων η ευαισθησία στη ζέστη θα πρέπει να υπολογιστεί στην πολιτική δημόσιας υγείας.

Οι ερευνητές επισκόπησαν έρευνες που εντοπίζουν πως η έκθεση στη ζέστη οδηγεί σε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της εγκύου.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η μεγάλη αύξηση θερμοκρασίας που εμφανίζεται νωρίτερα στην περίοδο ζέστης προκαλεί αύξηση στις επιπτώσεις συγκριτικά με τη ζέστη που συμβαίνουν αργότερα.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι η έκθεση σε πολύ μεγάλη ζέστη μπορεί να βλάψει την έγκυο και το παιδί, ιδιαίτερα σε περιστάσεις όπου η έγκυος έχει περιορισμένη πρόσβαση σε προγεννητική φροντίδα.

Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω έρευνα στους τρόπους που η κλιματική αλλαγή και η ζέστη επηρεάζουν την υγεία της μητέρας και του νεογέννητου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το 4ο RUN – BIKE – CARE θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου
Ανεβείτε με τη σκάλα για να ζήσετε περισσότερο [μελέτη]
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο