Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Μετεκπαιδευτική Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής, Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής που διοργάνωσε ο πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου με θέμα την δημοφιλή ρινοπλαστική.

Έτσι, με την παρουσία Ελλήνων πλαστικών χειρουργών πραγματοποιήθηκε η μοριοδοτούμενη με 13 μόρια εκπαίδευσης από τον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο επιστημονική διημερίδα, άρτια οργανωμένη από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής χειρουργικής,  Δρ Ιωάννη Λύρα ο οποίος είναι και διευθυντής του Β’ τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, όπου πραγματοποιήθηκε η διημερίδα. Στη διημερίδα παρευρέθηκαν 131 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων καθηγητές Πανεπιστημίων, πρόεδροι πανελληνίων συνεδρίων, τέως πρόεδροι της ΕΕΠΕΑΧ, διευθυντές κλινικών πλαστικής χειρουργικής, συνεργάτες τους,  όπως και ειδικευόμενοι πλαστικοί χειρουργοί και φοιτητές ιατρικής. Επίσης προσκεκλημένοι παρατηρητές, αρκετοί ιατροί άλλων ειδικοτήτων από πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Στη διημερίδα αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την επανορθωτική, την αισθητική και την  λειτουργική πλαστική χειρουργική της Ρινός.

Οι 33 ομιλητές που ανέπτυξαν τα θέματα τους σε 8 στρογγυλές τράπεζες- οι  17 πρόεδροι στρογγυλών τραπεζών όπου έγιναν οι συζητήσεις, οι 8 σχολιαστές σε βάθος των ανεπτυγμένων ομιλιών και ο οργανωτής Δρ Ιωάννης Λύρας ο  οποίος από την αρχή του χρόνου προετοίμαζε  αυτό το σημαντικό επιστημονικό γεγονός της Ελληνικής Επιστημονικής Ιατρικής Κοινότητας που ασχολείται με το αντικείμενο της ρινοπλαστικής-  έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. 

Ο γνώσεις των πλαστικών χειρουργών όπως εκφράστηκαν με ειδικά βίντεο μέσα στην φιλόξενη, σύγχρονη και άρτια οργανωμένη αίθουσα του νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε η ημερίδα μεταφέρθηκαν δυναμικά στους νεότερους πλαστικούς χειρουργούς ώστε να γίνεται ολοένα και περισσότερο η ελληνική πλαστική χειρουργική της ρινός πιο αποτελεσματική και από καλλιτεχνική άποψη πιο άρτια.

Σε αυτή την διημερίδα οι παρουσιάσεις έγιναν μέσω πολλών επεξηγηματικών βίντεο από τους ομιλητές στις δύο γιγαντιαίες οθόνες, μαζί με μια πολύ ζωντανή, ειλικρινή και χρήσιμη συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων διάρκειας μίας ολόκληρης ώρας μετά από κάθε στρογγυλή τράπεζα. Σε αυτό βοήθησε και η υλικοτεχνική υποδομή του αμφιθεάτρου του Ερρίκος Ντυνάν, καθιστώντας έτσι την επιστημονική συζήτηση άμεση και ζωντανή. Οι επιφανείς σύνεδροι συμφώνησαν ότι οι εκδηλώσεις σαν και αυτήν την πολύ επιτυχημένη επιστημονική, μονοθεματική διημερίδα μπορούν να επαναλαμβάνονται σε σταθερή βάση κάθε χρόνο προς όφελος του κοινού.

Τέλος, ο οργανωτής - συντονιστής της εκδήλωσης και εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης σχολής πλαστικής χειρουργικής Δρ  Ιωάννης Λύρας στα συμπεράσματα κατέληξε ότι: « η ρινοπλαστική είναι μία τρισδιάστατη καλλιτεχνική χειρουργική επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που αφορά όμως και την λειτουργία της αναπνοής αλλά και την λειτουργία του μεσαίου μέρους του προσώπου του οποίου και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ομορφιάς. Στην Ελλάδα, η ρινοπλαστική είναι η πρώτη πιο δημοφιλής, ανώδυνη και επιτυχημένη πλαστική επέμβαση μετά την αυξητική των μαστών. Η ρινοπλαστική μας εμπνέει και μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες τεχνικές προφιλοπλαστικής που αναδεικνύουν την τελειότερη αρμονία του προσώπου. Η μύτη ως κυρίαρχο όργανο του  προσώπου αποτελεί χαρακτηριστικό σύμβολο ομορφιάς και σωστής λειτουργικότητας. Τραυματισμοί, συγγενείς ανωμαλίες και ογκίδια επίσης συντελούν στα ψυχολογικά προβλήματα που προκαλεί μία παραμορφωμένη μύτη. Από τεχνική άποψη, για κάθε πρόσωπο υπάρχει  η ανάλογη ταιριαστή του  μύτη. Για αυτό το λόγο υπάρχει ο σχεδιασμός και η χρήση υψηλής νέας «τεχνολογίας». Η ψηφιακή προσομοίωση και η προεπιλογή του αποτελέσματος της εικόνας  στον ηλεκτρονικό υπολογιστή βοηθά  πολύ ώστε τα αποτελέσματα να είναι πολύ φυσικά και  επιτρέπει στο άτομο να βλέπει παράλληλα την πραγματική του εικόνα και την εικόνα του μετά από χειρουργική παρέμβαση («πριν  και  μετά»). Η δε ψυχολογική ανάταση που αισθάνονται οι ασθενείς είναι απίστευτα ενισχυτική της  αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας