Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία  το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στο Ινστιτούτο Παστέρ, η 5η κατά σειρά ημερίδα του iatronet.gr «Βήματα Ασθενών». Η ημερίδα, που αφορούσε τους αποτελεσματικότερους τρόπους διοίκησης ενός συλλόγου ασθενών, προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων συλλόγων που παραβρέθηκαν στον τόπο διεξαγωγής της ημερίδας. Οι εντυπώσεις τους από την ημερίδα ήταν πολύ θετικές,  γεγονός που δείχνει ότι τα «Βήματα Ασθενών»  έχουν πλέον καταξιωθεί στην συνείδηση όλων των ασθενών που έχουν ανάγκη να ακουστεί η φωνή τους αλλά και να μάθουν για θέματα που τους αφορούν.

Οι ομιλητές και ομιλήτριες στην 5η ημερίδα ενημέρωσαν τους παρισταμένους, αφενός για το πώς μπορεί να διοικηθεί σωστά ένας σύλλογος ασθενών, και αφετέρου με ποιο τρόπο η εξωστρέφεια μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Η συνεργασία πολλών δομών για την ορθή άσκηση διοίκησης, η πρόσληψη ενός μάνατζερ αλλά και η αγαστή συνεργασία με τους εθελοντές (η ψυχή των συλλόγων) και τους ψυχολόγους, μπορεί να επιφέρουν πολύ θετικά αποτελέσματα. Η παρουσία καταξιωμένων  ΜΚΟ και αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών στην παραπάνω ημερίδα, βοήθησε σημαντικά τους συλλόγους, προσφέροντάς τους πολλές πληροφορίες οργανωτικού χαρακτήρα αλλά και καλές πρακτικές άσκησης αποτελεσματικής διοίκησης.

Τα «Βήματα Ασθενών» θα συνεχίσουν την πορεία τους μετά και από τη θερμή παράκληση και των ίδιων των εκπροσώπων των συλλόγων ασθενών, που ανταποκρίνονται θερμά σε κάθε ημερίδα.

Το  iatronet.gr θα βρίσκεται πάντα κοντά σας προκειμένου να καταγράψει τις ανησυχίες και τα αιτήματά σας.

Στη διάθεσή σας, βέβαια, εξακολουθεί να παραμένει το Βήμα του Ασθενή, το δικό σας Βήμα, η δική σας φωνή.       

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα