Με χρήσιμα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αιμαφαίρεσης (ΕΕΑ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2017 και αποτέλεσε το επιστέγασμα των επιστημονικών εκδηλώσεων της Εταιρείας (www.hha.com.gr) για δύο δεκαετίες . 

Με την παρουσία έγκριτων ομιλητών, μεταξύ των οποίων ο Dr. Ηλίας Θώδης, Καθηγητής Νεφρολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Dr. Θεόδωρος Ξάνθος, Καθηγητής Φυσιολογίας του European University Cyprus,  το συνέδριο «φώτισε» εύρος θεμάτων που αφορούν στις δύο διαστάσεις της αιμαφαίρεσης, της θεραπευτικής και της πλευράς του δότη. «Αν και φαινομενικά απλή διαδικασία, η αιμαφαίρεση ήταν ανέκαθεν επίκαιρη τα τελευταία 20 χρόνια και θα συνεχίζει να εξελίσσεται και να απασχολεί το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό κλάδο στο μέλλον,» τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΕΑ, Καθηγητής Dr. Χρίστος Παπαδημητρίου. Με αφετηρία  το εύρος θεμάτων και ετερόκλητων νοσημάτων που καλύπτει η αιμαφαίρεση, ιδιαίτερη βαρύτητα αποδόθηκε στην τεχνολογία και τις νέες μεθόδους εφαρμογής, ενώ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο διάλογο μεταξύ εκπροσώπων διαφόρων ειδικοτήτων. «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι που το συνέδριο αντανακλά την προσπάθεια της Εταιρείας να εστιάσει στην εξειδίκευση και να συνδέσει όλες τις διαφορετικές ειδικότητες που σχετίζονται με την αιμαφαίρεση, αποδίδοντάς τους το δέοντα θεσμικό ρόλο», σχολίασε ο Ειδικός Γραμματέας της Εταιρείας, Dr. Ιωάννης Γριβέας.

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Αιμαφαίρεσης με την υποστήριξη των εταιριών EpiMed, Faran, Genesis Pharma MS Jacovides Hellas, Nephrodynamic, Rafarm, Rontis και Shire και την οργανωτική συμβολή της T&T Executive.    

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο