Νέα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο περιοδικό  Sleep Medicine Reviews,  δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου είναι, ενδεχομένως, παράγοντας που συμβάλλει στον διαβήτη κύησης.

Η Sirimon Reutrakul, του University of Illinois at Chicago College of Medicine, πραγματοποίησε μετα-ανάλυση 8 ερευνών σε περισσότερες από 17.000 γυναίκες. Οι έρευνες είχαν αξιολογήσει εγκύους για τη διάρκεια του ύπνου και την εμφάνιση διαβήτη κύησης.

Η Dr. Reutrakul ανακάλυψε ότι διάρκεια ύπνου λιγότερο από 6 ώρες κατά μέσον όρο συνδέθηκε με σχεδόν διπλάσια αύξηση του κινδύνου για διαβήτη της κύησης. Πρόκειται για την πρώτη μετα-ανάλυση που ανακαλύπτει ότι η μικρή διάρκεια ύπνου-που μετρήθηκε αντικειμενικά και υποκειμενικά- συνδέεται με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στην εγκυμοσύνη και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κύησης, σημείωσε η ερευνήτρια.

Η Dr. Reutrakul πρόσθεσε ότι χρειάζονται νέες έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και για να διαπσιτωθεί αν ο περισσότερος ύπνος θα μπορούσε να είναι ωφέλιμος στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη κύησης.

Πηγές:
Sleep Medicine Reviews.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατρός του νοσοκομείου "Αττικόν": Κρίθηκε εσφαλμένη ιατρικά η διασωλήνωση του Δ. Καλλιάνου
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου