Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, η απονομή των Δημοσιογραφικών βραβείων «Κωνσταντίνος Καλλιγάς», της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔ),  στο Ζάππειο Μέγαρο. Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα (αίθουσα Ολύμπια), με την παρουσία του  Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου, ο οποίος απένειμε τα βραβεία  και τις τιμητικές διακρίσεις, η ατμόσφαιρα γέμισε «Ευρώπη», παρουσία πολλών επίσημων προσκεκλημένων από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο.  

Ένας από τους βραβευθέντες ήταν και ο δημοσιογράφος του Ιatronet.gr – διαχειριστής του «Βήματος του Ασθενή» και υπεύθυνου επικοινωνίας με Συλλόγους Ασθενών και ΜΚΟ,  Φίλιππος Ζάχαρης, που του απονεμήθηκε το βραβείο «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» για την «Ποιότητα της Δημοσιογραφικής του Εργασίας και την πολύχρονη προσπάθειά του υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης».

Στην  ομιλία του, ο κ. Φ. Ζάχαρης ευχαρίστησε το ΔΣ  των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την τιμή αυτή, αφιερώνοντας το βραβείο στη σύζυγό του. Η Ευρώπη τόνισε ανάμεσα στα άλλα, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, και πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχτούν οι αξίες και τα ιδανικά της που σχετίζονται με την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό. Η Ευρώπη, κατέληξε, πρέπει να παραμείνει πολυπολιτισμική παρά τις όποιες αντιευρωπαικές φωνές και την καλλιέργεια κλίματος φόβου και ανασφάλειας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία