Λευκοί άντρες που ασκούνται σε υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συσσώρευση πλακών στις αρτηρίες της καρδιάς στη μέση ηλικία, σε σχέση με όσους ασκούνται σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με έρευνα του University of Illinois στο Σικάγο και του Kaiser Permanente.

Στην έρευνα.  περισσότεροι από 3.100 αφροαμερικανοί και λευκοί (άντρες και γυναίκες) ανέφεραν τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητάς τους, που κάλυπταν 25 χρόνια, από το 1985 έως το 2011.

Συμμετέχοντες στη μια ομάδα ασκούνταν λιγότερο από τις εθνικές οδηγίες, στη δεύτερη ακολουθούσαν τις εθνικές οδηγίες και στην τρίτη ασκούνταν περισσότερο από 450 λεπτά την εβδομάδα.

Στη μέση ηλικία, συμμετέχοντες στην τρίτη ομάδα είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να έχουν εμφανίσει ασβεστώσεις στη στεφανιαία αρτηρία σε σύγκριση με συμμετέχοντες που ασκούνταν λιγότερο από τις εθνικές οδηγίες.

Επιπλέον, όταν αναλύθηκαν τα ευρήματα κατά φυλή και φύλο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι λευκοί άντρες είχαν 86% περισσότερες πιθανότητες να έχουν ασβεστώσεις.

Η Deepika Laddu, σημείωσε επίσης ότι ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας θα μπορούσαν να μην είναι αναμενόμενα δεν υποδεικνύουν ότι κάποιος θα πρέπει να σταματήσει να ασκείται.

Πηγές:
 Mayo Clinic Proceedings

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε