Mε πρωτοβουλία του eHealth Forum και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) συναντήθηκαν σε μια συνεδρία του Digital Health Conference, Δήμοι, πανεπιστημιακοί, ειδικοί της πληροφορικής της υγείας και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων για να συζητήσουν πώς οι υπηρεσίες ψηφιακής υγείας μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών. Όπως τονίστηκε, η συνεργασία μεταξύ όλων των παραπάνω φορέων ήδη έχει γίνει πράξη, πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει ακόμη περισσότερο αναπτύσσοντας την αξία των ελληνικών προϊόντων, προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σάμου και μέλος Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος· από την πανεπιστημιακή – ερευνητική κοινότητα συμμετείχαν οι καθηγητές Παναγιώτης Μπαμίδης (ΑΠΘ) και Δημήτρης Κουτσούρης (ΕΜΠ), ενώ οι εταιρείες πληροφορικής της υγείας εκπροσωπήθηκαν από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), Γιώργο Κακουλίδη, και από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, Κωστή Καγγελίδη.

Προηγήθηκαν παρουσιάσεις καλών πρακτικών από ελληνικές και ευρωπαϊκές περιφέρειες, οι οποίες έχουν χρηματοδοτηθεί από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Javier Quiles del Rio, από την περιφέρεια της Γαλικίας, παρουσίασε την επιτυχημένη εκμετάλλευση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο έργο «Codigo 100», ενώ ο Adrià Garcia Font, από την Καταλονία, παρουσίασε το τοπίο της αγοράς για τις εφαρμογές υγείας και κοινωνικής φροντίδας, σε μια από τις πιο προχωρημένες περιφέρειες της Ευρώπης στις ψηφιακές υπηρεσίες για τους πολίτες.

Ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό

Το Σάββατο και την Κυριακή οι εκθέσεις του eHealth Forum, είναι ανοιχτές και ελεύθερες για το κοινό: ο κήπος της καινοτομίας Startup Garden, η έκθεση εφαρμογών ψηφιακής υγείας και εκπαίδευσης για την ηλεκτρονική υγεία.

Πού: στο κέντρο της πόλης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Γκάζι

Πότε: 9.00 το πρωί μέχρι 8.00 το απόγευμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για τα προϊόντα θεραπευτικής κατηγορίας “Σκευασμάτων χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη”.
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;